Видео: Трио Гранде и Зоран Џорлев

 

Трио Гранде долги години важат за еден од најдобрите македонски тамбурашки групи. Со својата песна, Трио Гранде насекаде ја шират позитивната мисла, притоа не заборавајќи да пренесат дел од кавадаречката традиција.


Но, за нивниот лик и дело наскоро ќе зборуваме многу поопширно, а сега уживајте во видеото од нивниот заеднички настап со маестро Зоран Џорлев.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov