ВИДЕО: „Алф пешки по тиквешки“

 

Инспирирани од класичната комедија од 80-тите години во која главниот јунак е пријателски настроениот вонземјанин Алф, креативната екипа на тогашна телевизија РИО од Кавадарци го синхорнизираше славниот серијал на кавадаречки дијалект.


Благодарение на познатиот кавадаречки хумор, преработката наречена „Алф пешки по тиквешки“ доби многу приврзаници, кои сеуште се сеќаваат на хумористичниот вонземјанин.

Благодарение на Драги Соколов, ви предлагаме да ги погледнете епизодите Вработување и Позајмени 5000 марки, кои се наоѓаат на неговиот youtube канал.

 

 

 

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov