Роденденското пиротехничко шоу на Лозари

 

Со голема баклијада на костурницата во градскиот парк, навивачката група Лозари Исток во неделата,  10 февруари и официјално го означи почетокот на големото роденденско славје по повод 22 годишнината од формирањето на навивачката група Лозари.


А минато неделниот настан само го потврди најстариот принцип на 22 годишното кавадаречко навивање, другарството. Најстарата гарда Лозари, нивното прво знаме, луѓе кои во живот го одржувале навивањето и во најтешките транизциони периоди, и многу, многу млади дечки и девојки кавадарчани, предводени од воскреснувачите на градската тиво култура беа заедно на почетокот на роденденската прослава по повод 22 години од формирањето на навивачката група Лозари.


Во продолжение, за сите што го пропуштија пиротехничкиот спектакл, одлична можност да погледнат дел од она што се случуваше на Костурницата во Градскиот парк.

  
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov