Видео: Богојавление - Водици во Кавадарци

 

Младиот прилепчанец Александар Ристески кој повеќе години учи во Кавадарци е среќникот кој годинава го фати светиот крст кој по повод големиот христијански празник Богојавление - Водици беше фрлен во водите на реката „Луда Мара“.


Ристески беше најуспешен помеѓу четериесетте младичи кои влегоа во студените води на „Луда Мара“.


За сите што го пропуштија овој настан, погледнете го видеото од Свечената богојавленска литургија и фрлањето на крстот во водите на реката „Луда Мара“.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov