Видео: 100 години Тиквешко Востание

 

За разлика од класичните видео записи кои редовно се дел од рубриката видео на неделата, овој пат се решивме за една поинаква видео приказна.


Во продолжение е видеото посветено на 100 годишнината од Тиквешко Востание во кое ќе прочитате многу историски факти од најмасовното востание против спрскиот окупатор.


Погледнете:

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov