22 години од убиството на Сашко Гешовски

 

На 6 мај 1991 година во 11 часот во Сплит e убиен Сашко Гешовски.


Гешовски е првата жртва од Македонија во воените конфликти кои избија во 1991 година во СФРЈ. Тој бил застрелан на 6 мај додека чувал стража во касарната во Сплит за време на демонстрациите на поддржувачите на независноста на Хрватска.


22 години подоцна, сеуште не е познато кој го застрела Сашко Гешовски.


Вечна му слава.

 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov