Тиквешија

Фени отиде во стечај PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Четврток, 30 Ноември 2017 19:27   

 

Основниот суд во Велес денеска го усвои предлогот за отворање стечајна постапка во „Фени инудустри“ Кавадарци. За стечаен управник е именуван Мирослав Анастасиевски од Гостивар.

Повеќе...
 
Советот на општина Кавадарци ја оддржа третата седница PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Четврток, 30 Ноември 2017 19:20   

 

Новиот општински Совет денеска ја одржа третата седница на која пред советниците се најдоа на дискусија 39 точки.

Повеќе...
 
Се подига јавната свест за електронскиот отпад PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Понеделник, 27 Ноември 2017 09:16   

 

Здружението Еко-Живот во соработка со „Нула Отпад“ и општинското основно училиште „Страшо Пинџур“ од Кавадарци реализираа кампања за подигање на јавната свест за електронски отпад.

Повеќе...
 
Кавадарци ќе добие три нови мерни станици за мерење на квалитетот на амбиенталниот воздух PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Сабота, 25 Ноември 2017 11:15   

 

Градоначалникот Митко Јанчев и ректорот на универзитетот „Гоце Делчев“, Блажо Боев потпишаа меморандум за соработка помеѓу локалната самоуправа Кавадарци и униврзитетот „Гоце Делчев“, со кој треба да се зајакнат капацитетите на ова установа и Локалните самоуправи.

Повеќе...
 
Се обновуваат оштетените канделабри PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Четврток, 23 Ноември 2017 09:13   

 

Општина Кавадарци продолжува со акцијата за уредување на јавно прометните површини. Деновиве електро монтерски екипи на фирмата која е одговорна за одржувањето на Јавното улично осветлување, во соработка со машино браварски тим работата на обновување на целосно уништените и оштетените канделабри во делот на електричната инсталација и светлечките тела, така и на механичките оштетувања на телата на канделабрите.

Повеќе...
 
«ПочетокПред12345678910СледноКрај»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov