Видео: „Траги“ - Ристо Соколов Сокол

 

Длабоки се „Трагите“ кои Ристо Соколов Сокол ги остави во кавадаречката и македонската ликовна историја. За неговите дела создавани во текот на долгогодишната работа и неговите изложби може да се зборува, дискутира и дебатира со месеци, за сепак на крајот да се сложиме дека Сокол е еден од најголемите на македонската уметничка сцена.


Тоа го потвдрува и емисијата посветена на циклусот дела „Траги“ на Ристо Соколов Сокол која во продукција на Телевизија Тиквешија беше реализирана во 2009та година.


Погледнете:

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov