Филм: Мото трка - Кавадарци 1969

 

 

Секогаш е прекрасно е кога на глобалната мрежа ќе најдеш парче видео од историјата на градот, од неговата култура, градба, и начин на живот.

 

Краткиот филм на господинот Л.Илиев поставено не само што ни доловува една убава атмосфера од гроздоберското честувување од далечната 1969 година и познатите мото трки, туку ни доловува и многу моменти на кои многу јасно се гледа растот на градот, особено неговото централно поднебје, топлината и гостопримството на кавадарчани, насмевките и чудесната енергија која зрачи со живот...

 

Со надеж дека и други наши сограѓани ќе се охрабрат да ги споделат нивните моменти спакувани во фотографии или видеа, ве оставаме да уживате во видеото на господинот Илиев, со наслов Мото трка - Кавадарци 1969

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov