Кавдарчанец во авион PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Понеделник, 18 Јули 2011 23:56   

 

 

„На линија е капетанот на авионот. Драги патници, ќе почнеме со слетувањето за половина час. Времето е убаво и нема да има никакви проблеми. Ќе се чуеме повторно кога ќе треба да ги врзете појасите“.

 

Но капетанот заборавил да го исклучи микрофонот и продолжил да си муабети со копилотот.

„Сега ќе мавнеме по едно кафе, па ќе ја викнеме стјуардесата да ја опнеме по еднаш, па ќе слетаме. Ќе си

поминеме супер“.

 

Стјуардесата го чула ова и тргнала накај кабината да му укаже на капетанот дека микрофонот е сеуште вклучен. Гледајќи го тоа еден од патниците, кавадарчнаец, прокоментирал:

 

„Кај ч ојш ма курво, остај и човеците на раат да си го испиат кафето“
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov