Секс со луѓе од различна раса PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Среда, 16 Март 2011 00:15   

 

 

Латино мажите се мачо и посесивни, азијатите се лоши, а црнците не сакаат да разговараат за човековите права - тврди Ј.С Дејвис, авторка на книгата „I got the fever: Love, what's race gotta do with it?“. Книгата во САД предизвика бројни полемики, бидејќи многумина ја сметаат за политички некоректна.

 

Авторката во книгата објавила стотина интервјуа од сопствените искуства од љубовните состаноци, а особено некоректна била спрема мажите од иранско и еврејско потекло чие искуство во креветот го опишала како „терористичко лице“.

 

Таа побарала одговор на многу провокативни прашања, како што се:

 

- Дали азијатите се покорни како и жените од Азија?

- Дали сите индиски мажи се добро упатени во позите од Кама Сутра?

- Дали латино љубовниците се добри како и репутацијата за нив?

- Дали црнците се навистина „надарени“?

 

Дејвис го поминала цел Њујорк за да собере искуства од луѓето кои и помогнале да ги подучи што треба да знаат за да не ја зезнат работата во кревет, што е актуелно под чаршавите, а што не е.

 

„Никој не се осудува да пишува за сексот и различните култури на вистински начин. Не сакат ли луѓето да знаат дали има вистина во тврдењето дека црнците се надарени? Затоа се решив да прашам“ - рекла Дејвис.

 

На идејата да напише книга дошла по отказот од работа во октомври минатата година, бидејќи била во опасност да ја изгуби куќата поради неможност да ги подмири трошоците. За подобра реклама и поголема популарност, на насловната страна на книгата позирала со група полуголи мажи од различни култури.
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov