Учењето е добро за здравјето PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Четврток, 03 Март 2011 15:56   

 

 

Едно Британско истражување покажа дека студирањето т.е учењето го намалува крвниот притисок кај луѓето, до таа мера што високо образованите луѓе имаат многу помалку шанси да заболат од висок крвен притисок или да страдаат од стрес и депресија.


Итражувањето е спроведено на над 4000 испитаници кои биле следени цели 30 години, дури учењето поповолно влијае кај жените отколку кај мажите.


Резултатот е дека што повисоко ниво на образование имате толку сте поздрави, се разбира доколку не пиете алхокол и пушите цигари, кои најчесто знаат да го дуплираат ризикот од овие заболувања.


Затоа повеќе учење, за да заработувате повеќе а и да сте поздрави, и сватите дека не се залудни вашите студенстки маки...
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov