Спортската академија - паралелка за кошарка ќе врши селекција на нови академци PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Вторник, 23 Април 2019 19:36   

 

Во пресрет на новата учебна година, Спортската академија - паралелка за кошарка, во четврток, 9 мај, со почеток од 13 часот ќе одржи селективен тренинг по кошарака. Селекцијата ќе се оддржи во училишната сала на СОЗШУ „Ѓорче Петров“ во Кавадарци, а истата е наменета за ученици од деветто одделение кои аспирираат своето средно образование да го продолжат во Спортската академија - паралелка за кошарка.


За таа цел, Спортската академија - паралелка за кошарка ги информира сите деветооделенци кои ќе учествуваат на селекцијата дека треба да бидат во училиштето најдоцна до 12 часот и 30 минути и со себе да понесат опрема за тренинг, документ за лична идентификација и лекарско уверение не постаро од 6 месеци.


Селективниот тренинг е наменет за деветооделенците од регионите на Кавадарци, Неготино, Штип, Кочани, Виница, Радовиш, Македонска Каменица, Струмица, Велес, Гевгелија, Прилеп, Делчево, Битола, Свети Николе и Пробиштип.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov