Од понеделник до петок, театар на сенки нки ибарот и златната рипка пловат до Лапонија“ PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Понеделник, 17 Декември 2018 12:13   

  

Од денес, понеделник, 17 декември, па се до петок, 21 декември, на сцената на Театарот при Дом на култура “Иван Мазов – Климе“ ќе биде поставена театарската престава на сенки сенки  ибарот и златната рипка пловат до Лапонија“.


Претставата е наменета за најмладата публика, а поради огромниот интерес предвидени се по две репризи дневно, од 12 и од 13 часот.


Се очекува претставата да ја погледнат повеќе од 3000 ученици од основните училишта.

 

“Рибарот и златната рипка пловат до Лапонија“ е работена според оригинален текст на А.С.Пушкин, а во адаптација и режија на Микица Илова. Во претставата играат: Микица Илова, Диме Коцевски, Розе Милкова, Александар Стојанов, Тања Иванова, Викторија Данова и Благица Илиева.

 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov