Во Кавадарци по прв пат ќе започне да се изучува и медицинска струка PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Недела, 01 Април 2018 17:43   

 

Прв пат во историјатата на градот, во Кавадарци ќе се учи медицина. Согласно објавениот Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2018/2019 година во Република Македонија, за прв пат во СОЗШУ „Ѓорче Петров“ - Кавадарци покрај традиционалните шумарска и земјоделско-ветеринарна струка се отвора и медицинкса струка.


Според конкурсот на Министерството за образование и наука, во првата година од воведувањето на медицинската струка, ќе бидат запишани 34 ученици во профилот фармацевтски лабораториски техничар, а според предвидените услови, потреби се минимум 70 поени.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov