Во петок, изложба „Салон 11 Октомври“ на младите кавадаречки уметници и нивни гости PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Четврток, 12 Октомври 2017 10:07   

 

Под наслов „Салон 11 Октомври“ младите ликовни уметници од Кавадарци и нивните гости во петок, 13 октомври, ќе ја оддржат својата традиционална изложба.


Како и сите претходни, така и годинашнава изложба ќе биде поставена во градската Музеј Галерија. На изложбата со свои дела ќе се претстават Гoрaн Бoев, Ивa Јoсифoвa, Петaр Петкoв, Гaлaпче Гaлaпчев, Јaдрaн Мaнчев, Сузaнa Плaчкoвa, Мaријa Дичoвa, Никoлa Ивaнoски, Ристo Јoсифoвски Рoмбo, Симoнa Мaнчевa, Сашко Дете Илов, Цветанка Темкова Илова, Трајче Павлов Тац, Ана Арангелова, Катерина Милошева, Соња Ставрова, Блаже Атанасков, Стефанија Милевска, Гоце Давидов, Сара Милевска и Игор Јосифов.


Почетокот на изложбата е закажан за во 20 часот.

 




 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov