Петли

Си бил еден стар петел и не можел повеќе да ги „работи“ кокошките. Видел, не видел, стопанот решил да купи нов за да му се размножуваат кокошките.


Новиот петел бил опасен „фраер“ и партал ги правел кокошките. Еден ден му се приближил постариот петел на помладиот и му рекол да му мести нешто. Помладиот го одбил велејки му дека е стар и дека не го бива за ништо. Тогаш стариот му рекол дека во се е подобар од него. Помладиот скокнал, но постариот смирено му рекол: За да видам колку си ти маж, ајде ќе се тркаме на 100 метри. Важи, рекол помладиот и му дал 10 метри предност. И се наместиле постариот понапред, а помладиот поназад и почнале да трчаат. Трчале едно 50 метри кога се појавил стопанот и со сачмарка го застрелал помладиот петел велејки: Кај се погоди и овој третиот педер!
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov