Берово домаќин на Етно Плоштад Фестивал PDF Печати Е-пошта
Напишано од Unevski on Четврток, 28 Август 2014 11:28   

 

Градот Берово и оваа година ќе биде домаќин на Етно Плоштад Фестивал.


Годинава на Етно Фест Берово ќе настапуваат Љубојна Брас Фантази, Сашо Гигов Гиш Чалгија Блуз, Адријана Јаневска Митен Проект и многу други фолклорни и етно групи од Македонија, Србија и Бугарија.


Етно Фест Берово е фестивал кој ги гаи културните вредности и обичаи и дава допринос кон сето она што е традиционално и карактеристично за земјите од Балканот.
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov