Видео: Распеани градови - Кавадарци

 

Архивата на македонската радио телевизија несомнено е едно од најголемите богатства кои ги поседуваат македонските медиуми. Процесот на дигитализирање на архивираните снимки и нивно враќање во програмската шема не врати низ времето, како на пример во далечната 1973 кога и е снимена емисијата „Распеани градови“ посветена токму на Кавадарци.


Емисијата посветена на народната музика во своите 21 минута нуди многу убави кавадаречки песни, надополнети со преубави црно бели кадри кои го доловуваат животот на кавадарчани во седумдесетите.

 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov