ВИДЕО: „Stand up for equality" флеш моб

  

Од 2ри до 9ти март, Советот за превентива против малолетничка деликвенција од Кавадарци беше домаќин на тренинг курсот „Stand up for equality".


На тренингот кој е под капата на акцијата „Млади во акција“ зедоа учество млади и младински работници од Србија, Македонија, Бугарија, Турција, Шпанија и Полска кои го збогатија своето знаење во борбата против говорот на омраза и дискриминација преку пир едукации и танцување.


На крајот на тренингот на градскиот плоштад изведоа флеш моб кој доколку го пропуштивте можете да го погледнете на линкот кој се наоѓа веднаш под текстот.

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov