Видео: ТВ сторија посветена на Никола Бадев

 

Пеачот со кадифен глас, бардот на македонската народна музика, големиот Никола Бадев остави богато творештво зад себе.

 

Но, какво се богатство и остави Бадев на Македонија дознајте во емисијата која културно уметничката програма на Македонската телевизија ја посвети на еден од најславните ликови од историјата на Кавадарци.

 

 
 
Get Adobe Flash player
Сите права се задржани - Copyright © www.kavadar4e.com - Designed by Mitrov